pondělí 20. února 2012

Orobinec


 Kapucínští mniši přinesli před dávnými časy do Mnichova Hradiště a okolí techniku pěstování a zpracování orobince. Orobinec je rostlina našich rybníků, typické jsou pro ni tzv. doutníky.

Kurz na zpracování orobince byl ve Valašském Meziříčí, už je to dlouho. Orobinec je úžasný materiál, měkoučký jako žužu, ale zároveň pevný a houževnatý.






Nabízím malou ochutnávku. Autorkou výrobků je p. Dandová, lektorka kurzu : www.orobinec.cz





  Autorkou výrobku je opět p. Dandová, lektorka kurzu.
















2 komentáře:

  1. Ahoj Romanko, reportáže s paní Dandovou jsem viděla v televizi, obdivuji její fortel, který je nutné vynaložit ke zpracování orobince. Nakonec se to vyplatí a vznikají nádherné výrobky.Měj se pěkně.
    Hela

    OdpovědětVymazat
  2. Žasnu, co všechno se dá zpracovat v tak krásné a praktické věcičky. No jo, zlaté české ručičky!

    OdpovědětVymazat